Sunday, December 26

geez,, my empty stockings.!

happy belated xmas.


did u'all notice that,
there is no birth
recorded on 
25th Dec?






* jk. 

Friday, December 24

apakah hasil-ku?

selamat menyambut ulangtahun 
yang ke 5 bulan 14 hari,,,
semoga hari-harimu di-isi senyuman.
;)
terima kasih untuk tadi.
dan juga untuk yang lain-lain.

minggu ini penuh dengan ketidakpuashatian.
ujian around the corner je.
tutor tidak banyak yang dibuat.
hari-hari tidur dengan lelaki.
nasib baik tak berpeluk.woha!

k.pilah semakin sejuk.
menyumbang kepada
kebantutan pertumbuhan tanaman
komer.sial.
cili kontot aku memang patuh,
aku suruh kontot, sampai
sekarang kontot. je.


hari natal ini,
mari sematkan di dada, (masing-masing, bukan dada orang lain. auw~ )
jangan tembak santa claus , santa rina dalam band wagon merah-nya itu.
dengan pistol manik.
oh rudolph~



nota kaki:  setiap hari ,                                                        
member belanja betis.                                 
rezeki hari rabu pula ,                               
member belanja punggung.                  
oh jahatnya fikiran arjuna-ku ini. 
isk3~                                                                         


Friday, November 5

excuse me, is this seat taken?

masanya sudah hampir tiba,,,
aku akan kembali ke rahmatullah dengan izin-Nya.
tapi sekarang ini aku bicara mahu kembali ke kolej laa.aduh.
lantaran kebosanan yang mungkin aku hadapi di sana.
aku harap tidak.
aku melempiaskan nafsu berfikir aku terhadap sesuatu ekstrovet. ?
aku nak bela ikan di kolej nanti, dan pokok cili kontot.
aduh,,, home sweet home. haha.




Wednesday, November 3

Tasik Titiwangsa. :)

yup, she is syumie. :O
ayip n amir. bakal adik ipar.hoho

oh, ini gerbang apakah?



hari ini sungguh bermakna. awak, thanks for everything laa ea.
haha. rendang, trip to the lakes,,
lagi-lagi selepas 3bulan,3minggu,3hari perkenalan.
yup, it is on 3th NOV.haha
malas nak taip,, tunggu rajin nanti oke. daa~
:)

Tuesday, November 2

Thanks for the Memories. :)



semalam menjejakkan kaki ke TS.
hang out dengan bakal isteri kawan-kawan. hehe
walaupun tidak ada luck untuk game bowling yang kedua.
tapi tak apa lah.mengalah laa untuk budak kecik uh. :O
btw, sok masak sedap-sedap okay. haha..rawr!

Thursday, October 28

aku nak memberontak! sin ya alif lam.

bukankah bagus kalau kolej itu rumah aku?
argh. ibarat menghiris ibu jari je duduk di sini.
pedih.

*sugul

Saturday, October 23

aku tidak perlukan tajuk.

aku sekarang mentelaah kitab ini sahaja.  


setiap hari aku rasa ingin 
membacakan talkin untuk dia. 
lubang dah ada.
bukan 7 tapi 14 kaki dalam aku sanggup gali . 
berikan aku penyodok, 
pakaikan aku 
jubah, serkupkan kopiah 
dikepalaku. 

maka akan berbunyi talkin untuk kau!
ingatlah wahai si-polan bin polan...

Saturday, October 16

berikan aku satu alasan sahaja kenapa Lisa Surihani tidak boleh berhenti mencintai aku??

aku berharap,,,

ish...
hari-hariku di sini kian menemui jalan mati.
selalu aku berharap aku menjadi salah seorang yang 
seperti malaikat taat-nya,,,
namun setiap kali, aku merasai sayap yang aku ada ini
adalah milik syaitan,,,
benarkan aku merasai hidayah-Mu,,,
biar pun hanya untuk sementara, 
agar aku merasai nikmat
yang pernah aku lalaikan...
aku berharap ianya kekal dijiwaku. :)

Tuesday, September 14

wujudnya relesyen antara dua makhluk.

oh. aku sekarang memikirkan 
masa depan.
rasa cuak hendak melakukan yang rutin.
ingin mencuba dan 
dicuba.

ya, dia seorang perempuan.
namanya seperti dalam kad pengenalan-nya.
kau tanya aku kenapa,
aku tak tahu jawapannya.
dan ya juga. aku suka dia.
noktah!

Monday, September 13

frie3nds... 3 is silence.

 
kami
 
kami

kami

Red Wok Bangi
8 SEPTEMBER 2010
8.00-10.30 pm

*miss them a lot.woha!

Wednesday, September 8

Thursday, August 19

aku difitnah di bulan yang mulia ini!!!

padahal mereka tahu
aku dan dia tiada apa-apa
yang istimewa.
aku cuma manusia, kecuali
berkepak.
aku ada seekor beruang kutub.
namanya Hamdan.
kami selalu pergi ke bazaar.
membeli juadah berbuka.
kami sayang satu sama lain.

         -FIN-

Saturday, July 10

aku kekasih | kekasih dia

aku bicara puitis ketika bersamanya,
cuma ayat aku itu tidak berbunyi indah.

lagaknya seperti aku.
si dia mengingatkan aku kepada aku.
lalu aku mencuri matanya untuk lihat aku,
seperti mana dia telah mengganggu aku
dengan memaksa aku ingati-nya selalu.

Friday, July 2

merepek jangan selalu lah!

aku sentiasa belajar.
aku sentiasa suka untuk belajar.
namun aku kadang-kadang 
amat menekankan perasaan.
aku cuma harap maria ozawa 
akan  datang membelai rambutku 
di kala aku kesunyian.
woha!

Sunday, June 27

erm. aisyah,,, masihkah kau menyimpan rasa terhadapku ini?

hari ini dalam sejarah kot.
aku lepak-lepak di kafe A. 
memang hajat nak lunch la.
tetiba, aku nampak 
aisyah sharum melambai tangan ke arahku.
woha!






ini yang dinamakan jodoh. hu~

Saturday, June 26

subuh itu milik aku.

Aku berjaga sehingga sebelum subuh.
aku berfikir dengan penuh bernafsu,
aku mahu tidurkah?

Tuesday, June 22

this is not a fairytale...

i see she in pink.
that time when i was there.
she kept my sight on her.
is she's an angel?
hehe~

Monday, June 21

apa itu ef?

i put the middle finger 
up in the air.
many see it as anyone sees it.

i dreamt of being Death.
so i can take yours before me.
hate and sorrow.
please come today.
as if no tomorrow.

Sunday, June 20

...

"aku tidak tahu berapa lama lagi aku masih boleh beristighfar pabila melihat wanita seksi"

Thursday, June 17

untuk dia yang bernama...

aku bukan.
memang.
tidak mahu.
susah.
ekspresikan diri ku.
kata-kata
mahupun ungkapan
sayang sering aku sukar
ucapkan.
sedangkan
lidah lagi tergigit.
sedangkan
lidah ku ini
lewa dalam zikir.
sedangkan
ku menangguhi kata
cinta kepada Dia.
inipulakauseoranghambaNya.
aku bukan kemut,
aku cuma sayang dengan dirimu.
maka sayangku padamu 
bertitikan hatiku dengan Dia.
selamat bulan Rejab. :)



aku fikir aku sang arjuna.

aku merakusi tubuhku malam itu...
nafasku seakan-akan tiada konstan...
selamat malam...
bulan dan bintang di langit...

Wednesday, June 16

sedikit malam lagi aku jadi sang pari-pari.

kain pelikat merah,
baju kemeja-t hitam,
boxer camo biru,
spek ihsan optometrical,
C2 forest fruit,
biskut marie.




aku memandang langit,
lalu aku mencari bintang,
katanya, pandanglah bintang bila perlu,
aku bukan ahli nujum namun aku hanya mengangguk,
semalam aku mengira bintang,
aku teringatkan dia.
adakah dia teringatkan aku?
adakah?

Saturday, June 12

puisi untuk kamu-kamu.

aku sedar kini,
aku bukanlah penulis yang terbaik,
sebab aku perhatikan mereka itu,
lebih observen daripada aku.

aku pula cumalah opsyen yang mereka boleh
pilih untuk singkirkan bila-bila masa.
aku juga sedar aku bermulut becok,
kadang kala cabul, 
kadang kala separa malaikat,
kadang kala juga separa syaitan 2.0.

aku kini merahmati hidupku disini,
lalu aku mengambil sedikit cebisan memori
silam, aku hanyutkan dalam lautan kegembiraan.
supaya ikan-ikan dilaut menangisi untuk aku.

aku cuma mampu memperdiamkan diri aku sendiri.
ketika bangsat-bangsat itu cuba menutup mulutku.

#aku bukan budak setan, cuma legenda itu milik aku.


Friday, June 11

selamat malam...

selamat malam Kasih,
bulan bintang di langit,
selamat malam Sayang,
pohon dan rumput di bumi,,,

sucikanlah dirimu dengan wudhu'
mulakanlah tidurmu dengan
bismikallah huma ahya wa amut,
selangilah tidurmu dengan zikir,
semoga dilindungi daripada kejahatan malam,
semoga hari esok lebih baik dari semalam,
semoga hari-harimu dihiasi senyuman,

gudnite. ^_^

Saturday, May 29

when the time passed by,,, my love still anchored to the girl that i loved...yet it hurting so much...though it doesn't...

the clock ticking pass eleven,,
my mind wandering bout the heaven,,
thus ignores me through the silhouette,,
such silly thing got me breathless,,
in the mean impress that i've made,,
brings me towards the past that i've forgotten...

***
dear Time, and Space...
i regretly saying that..
i miss the past, and places
that i've went...
with someone i love nor i hate...

***
thats all
see you'll in July
wish me here
breathing.

Friday, May 28

aku cuma berselisih faham dengan harley...

Malam ini,
aku duduk berseorangan di bilik
sambil galak mengira tahi bintang''

Mataku menangkap siluet lenka,,
sambil-sambil ku konsisten mendengar,,
lagu Girl's Generation.. Oh!
lalu, berkeroncong perutku..
di tanganku cuma ada,,
sekeping biskut Marie dan
sebotol C2 mixed berries...

Choclairs cair di mulutmu,,
sorry..sorry..sorry..sorry...
kini aku hanya bisa melihat,,
poster Aya Kiguchi di siling bilikku...

Thursday, May 27

ku berjalan sambil payung itu di kedai itu...

Genap 5tahun aku menetap di New Zealand..
Akhirnya aku ingin kembali ke tanah air...isk3...
setelah penat mencurah bakti dinegara orang..
baik aku mencurahkan bakti di negara sendiri...
hujan emas di negeri orang,, hujan batu di negeri sendiri...
lebih baik hujan batu boleh wat ABC..
dari hujan emas emas celup..oh!


lalu aku teman hatiku,
mencari salah satu elemen
berjalan setapak,
demi setapak,,

ku kekanan masuki kedai 7E
renyai-renyai air mata awan,,
launnya menjadi lebat,,
ku capai sekaki payung,, rm2.00
ku tunggu di kaki lima..

seorang cacat di kerusi roda,,
mukanya hamis baunya buruk,,
ku gapai tangannya untuk payungku,,
lalu kuberikan kepadanya,,
aku tumbuk muka aku untuk lepaskan
payung itu...

Thursday, May 20

blues seorang aku...di kmns..hu~

salam sejahtera salam 1malaysia...
seharian 2minggu aku disini,,,
bersama-sama sahabat yang baru...
aku kini di perantauan...
mencari cinta ketika aku sedar belajar...
woha!

sesungguhnya manusia takkan bisa...
menyembunyikan nalurinya untuk bersetubuh berkawan. he..he..
ahhh! apakah aku cakapi ini?
setan bagero betul...
wahai perempuanku,,,
maafkan aku...aku cuba sedaya upaya
untuk belajar bersungguh-sungguh disini...
aku cuba untuk belajar,,
aku cuba untuk mengira,,
tapi tidak sekali-kali
aku cuba untuk curangi hati itu...

mengapa selalu aku yang mengalah...
tak pantaskah kau berfikir
sedikit tentang hatiku~

Saturday, May 8

:O

When I was very young, I kissed my first woman, and smoked my first cigarette on the same day. Believe me, never since have I wasted any more time on tobacco.

Monday, May 3

telah jauh, terpisah, diriku dan dirimu.....
today, was a da bomb day.
wakaka.
aku bersama faisal@faisol pergi lah jalan-jalan dekat KLCC.
hajat sebenarnya nak jumpa seorang awek kawan hai3. kawan. oke! haha.
lantas kami pun enjoy the view there. peh! the view is awesome.woha!
sampai kino je. kami berubah.
kami berubah menjadi mat saleh.
speaking the  most brokenest english language like ever!

sambil-sambil usha buku,
bantai ayam je nak speaking macam mana.
then talk like we were anak of the dato'...
pergi section romance bincang pasal nak family planning je.
pergi travel sect, bajet nak pergi melancong..

hey, this is over the sea.

yeah, i've been there. i just go there last week. it is so terrible.

oh. i go to shanghai, i met the girls there.

oh..bla..bla...bla...

hai3.
last-last, makan bento dekat food court.
peh layan beb.
aku macam dekat heaven je. haha.
kami mengucapkan penutup kata sambil perempuan s**** melalui depan mata kami.
oh wtf. haha.


Thursday, April 29

mary tagging me.oh.oh.

bekas kekasih saya ialah
seorang budak tadika, mukanya comel bak ........

saya sedangg mendengar
bunyi kipas+angin+kertas melayang.

mungkinn saya pat0t
beribadat sekarang jugak!

saya suka
susu coklat+FZ150.

sahabatsahabat baik saya
ramai.sangat.sampai.ke.chow.kit.

saya tak faham
macam mana aku boleh lupa nak selesaikan equation addmath tadi.

saya kehilangan
kekasih no1.kadang-kadang la.

ramai yang berkata
aku hensem.

makna nama saya
pemberianku. hah.amek ko.

cinta itu adalah
suci tapi tak tahu boleh menyucikan ke tak.kalau boleh, memang mutlak la cinta tuh.

di suatu tempat ses0rangg sedang
berak.si bersama kawan-kawan-nya.

saya akan cuba
menyelami hati bakal isteri saya.eh.
akan cuba belajar kerana Allah.

ayat selamanya membawa maksud
err..ayat apa? ayatayatayat.

telef0n bimbit saya
5320 EM.

bila saya terjaga dari tidur
ah.aku mimpi apa tadi?woha! eh.
pening-pening.

saya palingg meluat bila
koreksyen: aku palingg meluat bila apabila,,, ada orang mengambil hak aku.

pesta atau parti adalah
clubbing a beb.korang tak pernah clubbing ke? rugi la! haha.

haiwan yang palingg c0mell penah saya jumpe 
anak burung hantu. wiwiwi.

peringkat um0r yangg paling menyer0nokkan
remaja lah.

hari ini
bebas maksiat.

malam ini saya akan
call kawan nak ajak keluar.

es0k pula saya akan
solat jumaat.

saya bet0lbet0l ingin
jadi kuat..macam juggernaut.

ketika anda melihat wajah anda di cermin pagi ini
alhamdulillah, aku masih ada muka.

pergi belibelah ataw arked permainan
tak pernah.selalu jumpa barang tepi jalan je..

makanan barat ataw jepun
JEPUN. craving for bento dekat klcc.

makanan segera ialah
makanan yang banyak kandungan monosodium glutamate.

bilik yang terang ataw gelap?
terang yang acuh tak acuh.

ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang
oh.oh..panaskan saja?

siapa yangg anda mahu tag?
 
nad .
baw .

Sunday, April 25

me encanta su

can't sleep,
so i look up at the night sky,
but all i can see is cresent moon,

people say i do well,
but just for a bit, i'm in paradise
after that, how far i can go?
i can see my dream again.
how long...

WANTED.

who is she,
who is Gia?

*my friend, mary the blueworm had accidentally knock out her head due to the pressure that being happily done by this Gia..please give me the information about Gia. it is a threat to me, and mary. ngahaha~

once upon a time,,,

 it is my dream.to achieve what i want.
what i believe is offence to what i learn.
it is discouraging to let myself casted away.
to the wave of sin.
due to my bloodifull.
i am what i want to be.
it is a shame.to acknowledge 
that you are far more better than i am
right now.
it is like, your better
is better,
than my better.
stupid rhyme 
that genius called it masterpiece.
it is a human itself.
oh~

(◕‿◕)

Thursday, April 22

#turn back the pendulum 2.0



terima kasih kepada korang yang sudi datang ke kedai aku tadi ek.


haziq   .
syafiq
keyol 
  
sedap tak aku bakar ikan tadi? haha 

Wednesday, April 21

...


pecador de los Ășltimos y, finalmente, el presente

kawan baik aku.

hai3..rafiq pun dah ada blog..??

jiwang episod 1 part 1/3 subbed.

penatku mencintaimu,
tapi tak beerti,
kau khianati hati ini,
kau curangi aku.

i'm tired loving you.
    but it is not meaning.
    you backstabbing this heart.
    you cheating me.

siot la translator. google lak tuh.haha

mimpi ngeri habis tilam basah.

kelmarin,
aku mimpi.
aku sedang menaiki kenderaan bermotor.
tiba-tiba, aku lihat ada pocong.
pocong tu ada tangan yang ingin mencapai aku.
aku melintas pokok yang dihinggap oleh pocong itu.
tapi aku sedar.
 aku menangis ketakutan.
dalam masa yang sama.
aku hulurkan tangan ke arah pocong itu sambil ketawa,,

Tuesday, April 13

awardios~

And the rules after accepting this award on are :
1.Thank and link the person that give you the award
2.Pass this award to 15 bloggers you've recently discovered.
3.Contact said Blogs and let them know they've won the award
4.State seven things about yourself.
 
 
 
 
 
trimas to mary-kun
 kerna, anda hargain saya..isk2..saya terharu bangat dong.
(ding dang selalunya rm0.60 saja)
ngahaha. sama-samalah majukan diri kita.
blog sendirian berhad kita.
woha!

saya pass'in award ini kepada:
mary-kun blek.haha.
kereta mayat.ngahaha
alahai..cukup la sampai sini saja.

7things:
-gemuk.haha
-hensem.well~
-suka tengok kamen rider W.
-suka perempuan korea, jepun.
-xgemar baca buku.
-suka belanja kawan.
-berimaginasi yang amat kuat~

oh. namanya adalah NFN.

hurm.
isnin ini ada reunion *la sangat* dekat sunway.
haiyo..motor tak siap lagi.
nasib baik ada kawan baik yang berbaik hati nak tumpangkan aku.
even...

1.aku kacau awek die.ngahaha.
2.kereta emak beliau disagat lori gara-gara aku.

isk3~
dan, aku sudah pertemukan kawan yang sudah lama tidak berhubung.
kalau lelaki memang aku tak nak cerita pun!
tapi ini seorang perempuan.
cun.hot.cantik.lawa.jelita.ayu.urban a gak.
woha!

hot news: aku sekarang menjejaki KRW pulak!

ngahaha~

setiap kali aku dengar lagu SS501 
(cinta macam ini)
aku teringatkan dia.
oh wth?

Sunday, April 11

that time i was at there.

an afternoon evening.
with my own rhythm.

aku meluangkan masa seminggu berada di kampung.
sepanjang masa itu, aku banyak diduga.
malah aku banyak tergodok gadai. [o_o]??
someone love me.i say i do.
someone take me to the shore. i wear a shorts.
sometail say ecchi to me. i hear and i do.
something bothers me a lot. i do it everytime the 
opportunity comes.
oh.oh.oh.oh.oppara saranghae~
ah.ah.ah.ah. ~

Saturday, April 3

i've gotta lucky~

ah~
aku on9 dari pukul 1 sampai subuh.
naseb bek aku tak jumpa maria malam tadi.
hu~
=)

cik blade cik ryuki.

hurm, nampaknya sudah lama aku tak menaip.
asyik-asyik dengan karya seni aku yang macam babeng.
aduh.
inilah bahana buat dosa.
otak beku. tidak ada idea-idea yang bernas.

pagi tadi aku bangun lambat,
lepas mandi saja, aku layari internet,
buka youtube. cari cerita Kamen Rider.
peh~ sangap siot tengok cerita itu.
sekarang aku follow saja lah cerita KR.

aku pergi solat Jumaat dengan kawan.
dekat masjid, terjumpa cikgu Abul.
syidin bantai gelak tak ada suara.huh?
aku nak belanja syidin lunch.
punya la dia menolak.

"tak nak! tak nak! aku dah makan dekat rumah aku tadi!"

aku sedih la. aku tengah mahsyuk sekarang,
dia tak nak pulak.
adoyai. semuanya gara-gara nak pergi kursus dekat YPC.
sebab ada awek=kawan dia dekat situ.
hu~

lalu aku bantai tengok KR lagi lepas solat. 
sampai pukul 5 petang.
sekarang.....

AHHHH! asek2 cite psal kamen rider je. 

aku da matang oke~ (gaye mirul gor2)

Thursday, April 1

juz a shit in the dark hole.

a stranger stabs you in the front, 
a friend stabs you in the back, 
a boyfriend stabs you in the heart, 
but best friends only poke each other 
with straws. =)

Tuesday, March 30

dalam hatiku ini.terbayang wajah....





dan hilang, segala rupa yang telah ku bayang''
dan hilang, segala rasa yang telah ku rasa''
dan hilang, segala semua harapan ku''
dan hilang, cerita indah dalam hidup ku.

Sunday, March 28

wewe.

ini adalah perasaan aku ketika memandu di highway.sorang2. ketahuilah bahawa perasaan itu adalah semulajadi.woha!

Friday, March 26

I still remember that day.

"Around the time we started dating, 
she said that my hand is cool when 
I'm smoking a cigarette. 
Now that I think about it, 
that was the only time she
complimented me on my looks. 
So every year I smoke on this day only. 
In front of her."

wawawiwi. ni mary's tag.


1.siapakah anda di rumah?
seorang pembuat ikan bakar pada waktu malam,
eit, tapi itu bukan dekat rumah.
dekat rumah sayalah wolverine~

2.siapakah anda di samping rakan?
bonzer, kawan, kekasih (woha!), penjaga hati,
pendengar yang cepat polak, kawan makan kawan.

3. benda yang anda idamkan tapi belum tercapai
-awek.haha
-yamaha FZ150
-kekuatan tubuh badan umpama Juggernaut.


4.siapakah nama pasangan anda?
lelaki ke perempuan?
kalau lelaki, Kim Heechul.haha.
kalau perempuan, erm..erm..laudya cynthia bella.

5.ceritakan 5 perkara paling anda suka tentang pasangan anda
-pandai berlakon. (Tasbih Cinta)
-bibirnya cute.
-pandai berdikari.
-seorang muslimah sejati-to-be.
-seksi. woha!

6.bila tarikh anda couple?
erm, no komen. private sih...

7.apa kenangan pahit anda bersama pasangan
kami terpisah ketika ingin menyeberangi Selat Melaka bersama-sama
menaiki jetski.

8.lagu tema cinta anda
letto-ruang rindu

9.apa perubahan yang anda ingin lihat dari pasangan anda?
entah la.

10.saya pass tag ni kat 3 manusia ini:
1. .......
2. ......
3. .......

Tuesday, March 23

milik siapakah gadis ini?

jumaat lepas,
bersamaan hari pembukaan KLIBF.
aku bersolat jumaatlah
di sebuah sekolah indon.
sebelah stesen KTM.

selepas solat, selipar jepun aku kena tibai dek orang bandar
yang goblok.
lalu aku suruh kawan aku bawa kemari kasut kulitku.

alang-alang menunggu kawan,
aku meninjau kawasan sekolah itu.
sungguhku tak sangka,
mereka peramah. (tapi tak tegur aku pun.cuma senyum sahaja)
lebih-lebih lagi muka budak perempuan disitu.
macam laudya cynthia bella~
woha!

Monday, March 22

siapakah siti aminah?

oguri shun.
daniel iskandar.
satu-satunya mutual friend adalah si shahmi aqmal.
si kisasian.
kau terkantoi dulu suruh aku
telefon pejabat sekolah kau.
kau terlepas kata dekat kisas.
ouh.
aku suka teka-teka ini.
membuatku tersenyum seorang demi seorang.
siti aminah.oh siti aminah.