Tuesday, March 30

dalam hatiku ini.terbayang wajah....





dan hilang, segala rupa yang telah ku bayang''
dan hilang, segala rasa yang telah ku rasa''
dan hilang, segala semua harapan ku''
dan hilang, cerita indah dalam hidup ku.

Sunday, March 28

wewe.

ini adalah perasaan aku ketika memandu di highway.sorang2. ketahuilah bahawa perasaan itu adalah semulajadi.woha!

Friday, March 26

I still remember that day.

"Around the time we started dating, 
she said that my hand is cool when 
I'm smoking a cigarette. 
Now that I think about it, 
that was the only time she
complimented me on my looks. 
So every year I smoke on this day only. 
In front of her."

wawawiwi. ni mary's tag.


1.siapakah anda di rumah?
seorang pembuat ikan bakar pada waktu malam,
eit, tapi itu bukan dekat rumah.
dekat rumah sayalah wolverine~

2.siapakah anda di samping rakan?
bonzer, kawan, kekasih (woha!), penjaga hati,
pendengar yang cepat polak, kawan makan kawan.

3. benda yang anda idamkan tapi belum tercapai
-awek.haha
-yamaha FZ150
-kekuatan tubuh badan umpama Juggernaut.


4.siapakah nama pasangan anda?
lelaki ke perempuan?
kalau lelaki, Kim Heechul.haha.
kalau perempuan, erm..erm..laudya cynthia bella.

5.ceritakan 5 perkara paling anda suka tentang pasangan anda
-pandai berlakon. (Tasbih Cinta)
-bibirnya cute.
-pandai berdikari.
-seorang muslimah sejati-to-be.
-seksi. woha!

6.bila tarikh anda couple?
erm, no komen. private sih...

7.apa kenangan pahit anda bersama pasangan
kami terpisah ketika ingin menyeberangi Selat Melaka bersama-sama
menaiki jetski.

8.lagu tema cinta anda
letto-ruang rindu

9.apa perubahan yang anda ingin lihat dari pasangan anda?
entah la.

10.saya pass tag ni kat 3 manusia ini:
1. .......
2. ......
3. .......

Tuesday, March 23

milik siapakah gadis ini?

jumaat lepas,
bersamaan hari pembukaan KLIBF.
aku bersolat jumaatlah
di sebuah sekolah indon.
sebelah stesen KTM.

selepas solat, selipar jepun aku kena tibai dek orang bandar
yang goblok.
lalu aku suruh kawan aku bawa kemari kasut kulitku.

alang-alang menunggu kawan,
aku meninjau kawasan sekolah itu.
sungguhku tak sangka,
mereka peramah. (tapi tak tegur aku pun.cuma senyum sahaja)
lebih-lebih lagi muka budak perempuan disitu.
macam laudya cynthia bella~
woha!

Monday, March 22

siapakah siti aminah?

oguri shun.
daniel iskandar.
satu-satunya mutual friend adalah si shahmi aqmal.
si kisasian.
kau terkantoi dulu suruh aku
telefon pejabat sekolah kau.
kau terlepas kata dekat kisas.
ouh.
aku suka teka-teka ini.
membuatku tersenyum seorang demi seorang.
siti aminah.oh siti aminah.

Saturday, March 20

kelmarin...

aku bermimpi aku berlawan dengan anjing.
bukan satu, bukan dua.
tapi bukan juga tiga.
aku berlawan dengan empat ekor anjing 
sebesar german sheperd yang sudah matang.
tak pun, rottweiler yang seberat 250 paun.
tangan kiri aku dibaham.
aku patahkan rahang diorang dengan tangan aku,
aku rasa,
aku macam kingkong.

Thursday, March 18

turn back the pendulum 2#






13nov08. 19:13

that is rima.
i am hazwan.
26nov08 12:00

that is rima again.
eating at BB.
she is evaded to being seen by me.
though she didn't acts like it.


26nov08 13:05

that is faizah.
i am hazwan.
she is my friend.
also my friend's friend.
after that she become my
enemy, while she poke my ribs.
i karate-chop her head.

that is holi.
also with aina.
after the faizah.

actually, ramai lagi yang datang.
tapi semua perempuan.
haih~

turn back the pendulum 1#






20sept08 07.08pm

ini gaya orang yang baharu dapat telefon bimbit baru. aku beli dengan harapan kawan-kawan aku akan kagum. really, it works.haha.

Wednesday, March 17

aku berfikir kau akan bersikap jujur.
rupanya kau memburukkan 
di hadapan kawanku.
yang juga kawanmu.
aku tak sangka.
janganlah disebabkan orang lain.
-kekasih pelukan, yang pertama kau lihat
setiap hari-

tapi aku yang kau salahkan.
first and the last.
aku fikir kau bodoh.
seperti kau mencari aku dihujung mu.
kau mencari kau di permulaan dia.
*lega.

malam itu aku melafazkan cintaku kepada seseorang.
dia terima dengan menolakku.benarkah Bella?

Tuesday, March 16

turn back the pendulum 0.1#

1 MAC 10: pagi yang gelap
aku hantar kembalikan hak kerajaan.
lalu terserempak kawan lama.
otai sekolah dulu.

2 MAC 10: kini sudah terang
1.45 pm
meeting dekat sekolah dengan 2 member, oh indah.







 until...
5 minutes after the meeting ended.
thank God for showing mercy to me.

purple persona WRB 3060
indian woman drives that satanic car.
hit me from the back.
hey! i'm not a stuntman.
combo ninos also.

1. hit the front mirror. (yeah!)
2. hit the road. (yippi!)
3. hit the road twice. (erk?)
4. kiss the road. (muah3~)

combo ninos big blactica!

2.00pm
i'm sweating.
i can see the light.
already spread my wings.

4.00pm
hidupku, umurku
masih panjang.
sujud syukurku tak buat juga,

turn back the pendulum 0.0#

27 FEB 10:
last day aku kerja,
customer, maafkan aku kerana mencarutmu didalam hati.

Sunday, March 14

...selamat datang dunia baruku,,,kau masih ingin menyakiti hatikukah?

kau fikir kau sempurna,
kau inginkan yang lawa,
kau inginkan yang fresh, (woha!)
kau inginkan yang solehah,
inginkan si dia.

kata masih merah,
walhal pernah berdarah,
bak datang sini.
chotarku bawa kemari.

aku fikir aku sempurna,
sedangkan aku bertopengkan manusia.